marți, 7 mai 2013

Gimnastica oculara si imbunatatirea vederii

Gimnastica oculara si imbunatatirea vederii





Imbunatatirea vederii este un subiect care a devenit in ultimul timp foarte popular. Se cauta tot felul de metode practice pentru imbunatatirea vederii fara a apela la ochelarii clasici de vedere. Una din aceste metode este gimnastica oculara.

exercitii pentru imbunatatirea vederii


Exerciţiile de relaxare ajută la combaterea oboselii ochilor si la imbunatatirea vederii. Vederea neclară, cefaleea şi dificultatea de concentrare sunt simptome ale surmenajului ochilor, dar ele pot semnala şi prezenţa unor vicii de refracţie.

Privitul ore în şir la televizor, munca la calculator şi lumina prea slabă sau prea puternică sunt câţiva dintre factorii care dăunează sănătăţii ochilor. Exerciţiile de relaxare oculară pentru imbunatatirea vederii sunt indicate tuturor persoanelor care îşi suprasolicită ochii.

Gimnastica oculară poate produce o atenuare a disconfortului provocat de un efort ocular îndelungat, astfel ajutand la imbunatatirea vederii.Explicaţia este relaxarea muşchiului ciliar responsabil de acomodarea ochiului şi muşchilor drepţi extrinseci atunci când privim de aproape.

Când aceşti muşchi sunt obosiţi din cauza efortului îndelungat, nu se produce fuziunea imaginilor provenite de la cei doi ochi şi apare senzaţia de vedere dublă (diplopia), ameţeala sau cefaleea, astfel gimnastica oculara fiind perfecta pentru imbunatatirea vederii.

Cum se fac exerciţiile pentru imbunatatirea vederii?

Se poate începe prin focalizarea, timp de 10-15 secunde, a unui obiect îndepărtat, după care se priveşte un obiect apropiat, timp de maximum 15 secunde. Astfel de exerciţii pentru imbunatatirea vederii se pot repeta de 10 ori.

Pentru odihna privirii, timp de un minut, se acoperă cu ambele palme ochii, care rămân deschişi, astfel încât să nu pătrundă deloc lumina. Un alt exerciţiu pentru imbunatatirea vederii constă în efectuarea a zece rotiri în sensul acelor de ceasornic, apoi în realizarea altor zece în sens invers.

Are un efect benefic asupra vederii şi efectuarea unui masaj uşor al tâmplelor cu degetele arătătoare. Chiar şi simpla închidere a ochilor, timp de două minute, ajută la relaxarea şi detensionarea acestora, precum si la imbunatatirea vederii.

Nu este indicată presarea globilor oculari. Pentru reducerea tensiunii oculare, care ajuta la imbunatatirea vederii, se recomandă şi descrierea cu ajutorul privirii a semnului infinitului, timp în care spatele trebuie ţinut drept, iar capul, nemişcat.

Când ochii obosesc după o lectură îndelungată, se poate încerca următorul exerciţiu pentru imbunatatirea vederii: ochii trebuie să „citească" numai spaţiile albe dintre rândurile scrise.

De asemenea, se recomandă clipitul des pentru imbunatatirea vederii. Cei care privesc mult la televizor sau stau în faţa calculatorului clipesc mai rar. Clipirea „leneşă" afectează filmul lacrimal, care duce la apariţia senzaţiei de nisip în ochi şi de uscăciune oculară.

În acest caz, se recomandă efectuarea unor exerciţii de clipiri dese la un interval de două ore, care ajută la activarea circulaţiei sanguine şi la umezirea ochilor, prevenind iritarea acestora, precum si la imbunatatirea vederii.

Timp de 30 de secunde, se clipeşte încontinuu, acest exerciţiu ajutând la activarea glandelor lacrimale şi la hidratarea ochiului, astfel contribuind la imbunatatirea vederii.

Asa cum reiese si din acest articol, gimnastica oculara pentru imbunatatirea vederii este usor de practicat si poate fi practicata de oricine are sau nu probleme cu ochii. Pentru mai multe informatii despre exercitiile pentru imbunatatirea vederii consultati si acest site.


La fel, pentru a afla si alte exercitii practice si usor de urmat pentru imbunatatirea vederii puteti citi:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu