joi, 16 mai 2013

Rolul nutritiei in tratarea miopiei

Rolul nutritiei in tratarea miopiei


Miopia este o boala de ochi care poate fi corectata si prin metode naturale de tratament. Nutritia are un rol important in tratarea miopiei deoarece ea poate ajuta la corectarea acesteia daca este adecvata.

Cristalinul, retina, macula, şi alte părţi ale ochiului implicate în vedere pot fi protejate cu un aport adecvat de antioxidanti. Aproape toti antioxidantii sunt benefici pentru tratarea miopiei.


De o importanţă deosebită pentru tratarea miopiei sunt vitaminele C, E, seleniu, precum şi carotenoidele, ce se gasesc in fructe si legume.


Două carotenoide, în special, numit luteina si zeaxantina, joacă un rol important în protejarea tesutului macular al ochilor impotriva daunelor radicalilor liberi, şi pot ajuta la prevenirea parţiala a miopiei sau tratarea miopiei.


Porumbul, ouale, legumele cu frunze verzi, ardeiul gras, strugurii roşii şi dovleacul sunt unele dintre alimentele bogate în luteină şi zeaxantina, deci benefice pentru tratarea miopiei. Puteţi găsi, de asemenea, carotenoide şi flavonoide, în multe plante, inclusiv in lapte de ciulini şi afine.

Interesant, afinele conţine antocianozide care ar putea fi benefice pentru tratarea miopiei. Suplimentele de ulei de peşte sunt de folos, deoarece retina are nevoie de acizi grasi DHA, importanti pentru o acuitate vizuala optima.

Lectura cu atentie pentru perioade prelungite, sau lucrul cu calculatorul, cresc riscul sau sunt o cauza de miopie, la un copil. Miopia este rară printre populaţiile indigene analfabete, care nu petrec timp citind.


Contrar credintei populare, oamenii din Asia de Est nu mai sunt genetic predispusi la miopie la fel ca orice alt grup de populaţie, ei neavand nevoie sa apeleze la tratarea miopiei.

Dietele defecte si malnutriţia joacă un rol important in producerea de tulburari glandulare şi alte tulburări care dau naştere la miopie. O dieta care este ridicat în glucide, amidon si zaharuri, si saraca in proteine ​​si grasimi, favorizează dezvoltarea de miopie.


Este foarte probabil ca astfel de diete sa creeze un deficit de vitamine, iar acest deficit sa agraveze efectele, astfel fiind nevoie de vitamine pentru tratarea miopiei.

Tratarea miopiei cu ajutorul unei nutritii adecvate poate fi eficienta daca respectati regulile de mai sus. 


Pentru mai multe informatii despre tratarea miopiei accesati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu